Älgöron, rådjur och målarfärg

Regnet öser ner, men humöret är på topp. Det är onsdag och dags för friluftsdag igen, och den här gången får vi sällskap av Kerstin och hennes dagbarn. Barnen är på strålande humör och ser fram emot att visa "vår skog" för de andra kompisarna.

Vi börjar med att titta på alla gräsänder som bor nere i träsket. Vi pratar om att honor och hanar ser olika ut i färgerna och varför det är så. Nästa gång vill barnen ta med sig bröd att mata dem med, de såg nog lite hungriga ut.

Och hungriga är vi med, så när vi klättrat upp i skogen kryper vi in i kojan för att slippa regnet och äter vår medhavda matsäck. Det smakar mums, och extra mysigt är det att sitta i kojan och äta.

Vi bygger lite mer på kojan och sen går vi och tittar om Mulle är hemma, men vi ser honom inte. Mulle är djurens vän, och han bor i skogen i en koja. Där har han en grillplats och en koja med sitt foto på. Vi sätter oss där och jag berättar för barnen om förra veckan när jag var på älgjakt. Alla lyssnar spänt och har massor av frågor.

Vi lär oss att älgfamiljen heter tjur, ko och  kalv, och det är bara tjuren som har horn. Vi pratar om vad de äter och hur de låter.

Älgar och andra djur i skogen har jättebra hörsel, kanske för att de har så stora öron. Jag har tagit med mina "älgöron" (hörlurar med förstärkare) och alla får prova att höra hur älgarna hör. Med lurarna på sig hör vi  prat och skrik JÄTTEHÖGT, men när alla är tysta kan vi höra regnet och vinden, och vi hör fåglar och bilar.

Alla förstår hur viktigt det är att värna om djuren. Och som på beställning kommer det två rådjur smygande över berget, kanske för att vi var lugna och inte skrek så vågade de komma fram..

 

Sen tog vi fram vattenfärger och penslar och målade på berg och stenar. Det är kul att måla i skogen, och vattenfärg försvinner med regnet så det får man måla med utomhus.

 

Vi sjunger sånger om djuren i skogen, och läser boken Plupp i storskogen. Vi hittar en liten groda, och hittar små trattkantareller som vi plockar.

 

När vi går hemåt igen vid kl 15 regnar det fortfarande, och eftersom vi är på väg hem och det inte gör något om vi blir genomblöta så hoppar vi i varenda vattenpöl vi kan hitta. Det är roligare att gå om man letar vattenpölar..

Vi har haft en toppendag, och längtar redan tills nästa friluftsdag om två veckor..

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisa » Välkommen tillbaka!:  ”Ååh vad en hellre skulle hänga med er på dagarna än på mitt luftkonditionerade o..”

  • Jessica » Sommarfest!:  ”Vilken härlig bild!”

  • Lisa » Trötta barn..:  ”Underbar bild efter en, uppenbarligen, superskoj dag!”

  • Johanna » Utflyktsdag:  ”Å vilken mysig dag :)”

  • Lisa Steneberg » Vi har blivit invaderade ..:  ”Väldigt roligt (och lyxigt) att kunna läsa/titta i bloggen - för att inte tala o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-