Akalla By 4H

Sötaste trynet.. nöff-nöff

Å vilken rolig dag vi har haft idag!!

Ponnyridningen var höjdpunkten och det vi längtade mest till, men vi fick göra så mycket annat skoj också!

Vi tog bussen från Vällingby mot Akalla och sen hade vi ca 500 meters prommenad till Akalla By. Där väntade Mia och hennes barn, och en massa fina djur.

Först fick de barn som ville rida en tur på shetlandsponnysarna Lukas och Samira, ivrigt påhejade av Lilla E som fick nöja sig med att klappa på dem efteråt. Vi fick klappa hur mycket vi ville på hästarna samtidigt som guiderna Sara och Kristina berättade om hästarna, och vi fick se hur tänderna ser ut om man aldrig borstar tänderna.. Samira hade väldigt smutsiga tänder :) 

Sen fick vi gå in i hagarna hos alla de andra djuren som finns på gården. Vi fick träffa geten Trixie, och lärde oss att se skillnad på en get och en fårtacka (som också har horn.. Kan ni skillnaden?). I fårhagen fick vi träffa alla tackor och lamm, och se baggen som stod i en egen box. De var jättesöta! Det ena fåret gillade att bli klappad mellan frambenen och när vi gjorde det viftade hennes lilla svans jättefort...

Sen gick vi till minigrisarna, konstigt för de var faktiskt ganska stora.. Den ena grisen hette Hanna, och när Sara ropade på henne kom hon springande så fort hennes korta små ben kunde, för att komma och hälsa på oss (och få lite grisgodis). De hade väldigt hård päls som kallas för borst. Stora L var väldigt förtjust i grisarna och hade nog gärna velat ta med en hem.. Lilla E var totalt orädd för alla djuren och gick rakt fram till alla djur och fick en och annan puss och knuff.. Kunde tro att hon skulle bli rädd, men icke! Hon skrattade bara och gick vidare..

Efter grisarna fick vi träffa den svarta tuppen och alla hans hönor. Vi fick klappa på dem och känna på tuppkammen, och se ägg som hönorna värpt.

Vi avslutade djur-rundan i stallet hos jättekaninen Greger och hans mindre kaninkompis Simba. Så söta, och Simba var väldigt lik vår kanin Pippi..

 

Efter att ha träffat och klappat på alla djur var vi hungriga och den medhavda matsäcken smakade jättebra!! Vi lekte i parken och hade jätteskoj tillsammans. Efter att ha gått runt och sagt hejdå till alla djur var det sen dags att åka bussen hem igen. Då var det många som var trötta och stora E tog sig en liten tupplur..

 

Vi blev inbjudna att delta i något som kallas för Kretslopp på Akalla 4H gård. Alla våra barn från tre år och uppåt kommer få hämta ägg i hönshuset som vi kommer baka med.. Sen kommer skalet komposteras och i jord från komposten kommer vi plantera havre som vi sen kommer mata hönsen med.. Kretsloppet är slutet.. Ska bli kul, den 20 oktober är bokat för det.

 

En jättekul dag, och vi fick beröm både i parken och på bussen över hur fina barnen är med varandra och tillsammans. Det är jättekul att åka på utflykt med barnen, för de uppskattar det vi gör och det blir aldrig dumheter eller bråk. De är verkligen jättefina!!!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisa » Välkommen tillbaka!:  ”Ååh vad en hellre skulle hänga med er på dagarna än på mitt luftkonditionerade o..”

  • Jessica » Sommarfest!:  ”Vilken härlig bild!”

  • Lisa » Trötta barn..:  ”Underbar bild efter en, uppenbarligen, superskoj dag!”

  • Johanna » Utflyktsdag:  ”Å vilken mysig dag :)”

  • Lisa Steneberg » Vi har blivit invaderade ..:  ”Väldigt roligt (och lyxigt) att kunna läsa/titta i bloggen - för att inte tala o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-