Musikmuseet och musiklek Klånjk

 

Äventyret börjar redan på vägen in.. Det är spännande att åka tunnelbana, alla är jätteduktiga på att sitta still. Vi får åka massor med hållplatser innan vi är framme på Östermalmstorg. Vi åker till musikmuseet varje termin, och många känner igen sig när vi kommer in i det stora musikrummet. Rummet är fullt med massa olika instrument och vi vill börja spela direkt. Men först träffar vi Kajsa som är jätteduktig på att spela gitarr och sjunga, och hon visar oss genom rummet till en stor rund matta där vi har en sång och musiksamling tillsammans. Kajsa lär oss massor med nya sånger, och vi får lära henne sånger också. Sen får vi prova marracas, bjällror, pinnar (claves) och andra instrument i samlingen. Då får vi öva på hur instumenten kan vara tysta.. och låta JÄTTEHÖGT!! När samlingen sen är slut får vi röra oss fritt i lokalen och prova alla möjliga instrument. En del vanliga instrument, som nyckelharpa, piano och trummor, men också massa instrument som de byggt själva. Rör som låter när man blåser eller slår på dem, nycklar som skramlar och massa annat kul! Klånjk är alltid en av terminens roligaste dagar, och när vi går härifrån längtar vi redan till nästa besök

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisa » Välkommen tillbaka!:  ”Ååh vad en hellre skulle hänga med er på dagarna än på mitt luftkonditionerade o..”

  • Jessica » Sommarfest!:  ”Vilken härlig bild!”

  • Lisa » Trötta barn..:  ”Underbar bild efter en, uppenbarligen, superskoj dag!”

  • Johanna » Utflyktsdag:  ”Å vilken mysig dag :)”

  • Lisa Steneberg » Vi har blivit invaderade ..:  ”Väldigt roligt (och lyxigt) att kunna läsa/titta i bloggen - för att inte tala o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-