Kungsholmens brandstation

I torsdags var det utflyktsdag för ekorrarna, och då besökte vi Kungsholmens brandstation. Oj, så kul och spännande vi hade. Vi fick börja med att titta på en film om vad brandkåren jobbar med förutom att släcka bränder. Sen fick vi gå runt och se hela brandstationen, och till slut kom vi fram till brandbilarna. Så mycket saker det finns under jalusierna på bilarna... Efter att vi fått vara med när Jonas brandman klätt på sig alla sina kläder fick vi klättra in i stgbilen. Där fivk vi prova rökdykarmasken och testa blåljusen. Sen fick vi åka med stegbilen ut ur brandstationen. Utanför stationen hissade Jonas ut stegen. Alla som ville fick åka upp i stegen, och gissa om det var spännande.. Vi åkte högre upp än alla taken, hela 30 meter upp i luften.. Det var jättehögt, men alla vågade och ingen tyckte att det var läskigt (bara Johanna kanske...).

Tack snälla Jonas för ett superkul besök!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisa » Välkommen tillbaka!:  ”Ååh vad en hellre skulle hänga med er på dagarna än på mitt luftkonditionerade o..”

  • Jessica » Sommarfest!:  ”Vilken härlig bild!”

  • Lisa » Trötta barn..:  ”Underbar bild efter en, uppenbarligen, superskoj dag!”

  • Johanna » Utflyktsdag:  ”Å vilken mysig dag :)”

  • Lisa Steneberg » Vi har blivit invaderade ..:  ”Väldigt roligt (och lyxigt) att kunna läsa/titta i bloggen - för att inte tala o..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-